Zelené potraviny a zdraví zubů

  • úsměvV první řadě: co nám říká fakt, že nám krvácejí dásně při čištění zubů?
    • Že máme v dásních záněty.
  • Co se děje s neřešenými záněty dásní?
    • Dásně postupem času ustupují a tak vzniká paradontóza.

ZDRAVÉ DÁSNĚ NEKRVÁCEJÍ !!

Co musíme dělat, abychom měli zdravé zuby?

Každý z nás by jistě dal dohromady nějaký soubor obecných rad a zásad pro zdravé zuby. Které z nich jsou ale pravdivé a které jsou mýtus?

Mýtus:                                                                                      Pravda:

K čištění potřebujeme nezbytně zubní pastu.

Čištění zubů a kvalitní dentální hygieny jsou při dnešní stravě naprosto nezbytné, postačí nám však samostatný kartáček bez pasty.

Za stav Vašich zubů nemůžete, máte „genetickou kazivost zubů". Zuby se Vám budou kazit víc, než ostatním a budou to mít nejspíš i Vaše děti, s tím se nedá nic dělat.

Za stav našich zubů si můžeme především my sami, případně naši rodiče. Vždy se s tím dá "něco dělat". 
Krvácení dásní je normální. Krvácení dásní je patologický stav a je nutné jej řešit, vypovídá o hojných zánětech v ústní dutině.
Chce to hodně mléčných výrobků na doplnění vápníku. 

Mléko a mléčné výrobky jsou silně kyselinotvorné, způsobují tedy překyselení těla a tím druhotně i překyselení ústní dutiny - což má za následek poškození skloviny a zvýšenou kazivost zubů.

Drahá pasta vyřeší příčinu citlivosti zubů.

Příčinou citlivosti zubů jsou odhalené krčky a tím odkrytá nervová zakončení. Drahé pasty tato odhalená zakončení zakryjí a tím znecitliví, neřeší však příčinu toho, že se krčky odhalují, tedy zánět dásní.

Co je tedy opravdu příčinou kazivosti zubů.

Překyselení dutiny ústní.
Především je potřeba si uvědomit, si kazivost zubů vytváříme sami. Tím, co vkládáme do úst (vně), a tím, že své tělo překyselujeme (zevnitř).

Vně:
Pokud budeme své zuby příliš často vystavovat přímému působení kyselin (vykousávání citronu, jezením kyselého ovoce před spaním bez vyčištění zubů, apod.), nebo druhotnému působení kyselin – pokud jíme hodně sladkostí, pijeme kávu, v ústech opět vzniká kyselina.

Vnitřně:
Pokud je naše strava převážně kyselinotvorná, překyseluje se tělo a to se projevuje také tím, že se snižuje PH v našich ústech – to pak působí destruktivně na zubní sklovinu.

Řešení je tedy jednoduché - udržovat v těle mírně zásadité prostředí. Podrobnosti viz Překyselení těla zde...

Zelené potraviny Green Ways pomáhají dvěma zásadními způsoby?
1. odkyselují tělo
2. vyhojují dásně od zánětů.

mladý ječmen1. Odkyselující efekt mají oba produkty Green  Ways, Ječmen i Chlorella. Na jedné straně vytvářejí zásadité PH v ústech přímo při jejich konzumaci, na straně druhé - a to je důležitější, mění PH celého těla systémově - tedy PH v ústech zůstává dlouhodobě zásadité a rychleji se vyrovnává PH v ústech také po konzumaci kyselých potravin.

2. Vyhojují záněty dásní - Chlorella Pyrenoidoza Green Ways má díky vysokému obsahu chlorofilu silné protizánětlivé účinky. Její dlouhodobé užívání úplně vyhojuje chronické záněty dásní, které bývají uložené hluboko pod kořeny zubů a které se syntetickými antibiotiky často jen zapouzdří a vyčkávají na snížení imunity těla. Vzhledem k tomu, že chlorellu je možné užívat stabilně, dlouhodobé působení přírodního antibiotika pomůže zánět v zubu vyhojit úplně. Doporučuje se každý večer po vyčištění zubů rozkousat několik tablet chlorelly a bez vyčištění ponechat zbytky na zubech do rána. Pokud takto postupujeme pravidelně, do 2 - 3 týdnů přestávají krvácet dásně, po dalších 3-6ti týdnech dochází k úplnému vyhojení zánětů. Přestávají dokonce krvácet i parodontické dásně.

Více o zelených potravinách čtěte zde: