Zelené potraviny a plísně

Když se řekne PLÍSNĚ, málo kdo z nás si představí, že by mohlo jít o stav vážně ohrožující tělo.  

Plísně jsou však příčinou mnoha vážných chorob.
Za normálních okolností a s dobrou imunitou osidlují plísně malé pocento našeho trávicího traktu a tyto žijí v ouladu s tzv. "hodnou" mikroflorou. Máme je v těle pro to, aby jednou, až naše tělo doslouží a zemře, mohly plísně pomoci rozložit mrtvou tkáň a odevzdat tak zemi, co jí patří. 
Pokud se však předčasně přemnoží, mohou se stát opravdu nebezpečným soupeřem pro naše zdraví. 
Plísně typu Mucor racemosus, Aspergillus niger, Candida albicans a vřeckovýtrusné houby máme nejen na kůži a ve střevech, ale v poslední době prorůstají orgány a celým krevním řečištěm.

Sladkovodní řasa Chlorella pyrenoidosa má mimořádnou schopnost poutat na sebe toxiny produkované činností kvasinek a odvádět je z těla pryč. Navíc alkalizuje krev a tělní tekutiny, což přemnoženým kvasinkám značně znepříjemňuje život. 

Vláknina obsažená v Chlorelle na sebe váže odpad ze střev, hlavně těžké kovy, které se pak vyloučí stolicí a nevstřebávají se do krve. Chlorofyl z řasy střevo dezinfikuje, pozitivně ovlivňuje růst, metabolismus a buněčné dýchání. Růstový faktor CGF, který je v této řase rovněž obsažen, pomáhá obnovovat střevní mikroflóru-působí jako probiotikum, což je důležité hlavně při užívání antibiotik. Jako celek působí řasa v lidském těle zásadotvorně-zásadité prostředí je obranou proti plísním. Antioxidanty z Chlorelly- např. betakaroten (10 x více než je v karotce), chrání buňky před působením volných radikálů.

V případě přemnožení plísně v těle způsobují:

  • záněty močových cest a ledvin,
  • gynekologické záněty,
  • střevní problémy a nadýmání,
  • trombózy,
  • vysoký krevní tlak,
  • alergie,
  • svědění,
  • dýchací potíže,
  • migrény,
  • stavy únavy a vyčerpání,
  • problémy se soustředěním,
  • strachy, deprese, vnitřní neklid,
  • hyperaktivita,
  • nejtěžší formy až nevyléčitelné, smrtelné choroby.

Ve volné přírodě plísně napadají to, co je nemocné a slabé.
Na místě je otázka: Co oslabuje naše těla? Proč nás tyto "parazité" napadají ?
Odpovědí se nabízí mnoho a dají se shrnout do jedné věty. 
Může za to náš životný styl:

  • nadužívání antibiotik, kortikoidů, antikoncepce, antidepresiv a jiných léků, na kterých jsme závislí,
  • rafinované cukry a výrobky z nich,
  • umělá sladidla,
  • bílá mouka,
  • nedostatek kvalitní, pitné vody,
  • mléko a mléčné výrobky,
  • masa plná hormonálních, antibiotických a sedativních složek,
  • chemická hnojiva,
  • dochucovadla a konzervanty....
  • vliv enektrosmogu, hluku, stresu, strachu, přetěžování, negativní myšlení...

Vyhubit plísně ze svého těla vyžaduje rozhodnutí ke změně. Rozhodnout se nejen změnit jídelníček, ale kompletně celý životní styl. 
Komplexní detoxikace a odplísnění je práce na rok. Neexistují zázračné přípravky na likvidaci tzv. "bez práce".

Podpořit odplísnění organismu lze i vhodnými doplňky:

  • Selen, vitamín E, C - k vyloučení toxinů typu rtuť, olovo, kadmium, měď, stříbro, arzen.
  • Sladkovodní řasa chlorella, zelený ječmen,
  • Chlorofyl obecně - dostatek zelené syrové stravy.
  • Čistá voda pro vyplavění odpadních látek
  • Šťáva z červené řepy a brambor /2ks řepy+1 brambor/.
  • Bylinky - šalvěj, tymián, bobkový list, hřebíček, ořešák, jalovec, andělika, aj.
  • Čaj Lapacho,
  • Meditace,
  • Příroda.

Candida albicans žije v našem těle již od narození. Za normálního stavu je organismus schopen množství kvasinek kontrolovat. Je-li však člověk oslaben dlouhodobě nevhodným životním stylem, kvasinky se mohou snadno přemnožit a vyvolávat nejrůznější fyziologické stavy a příznaky. Kvasinky žijí většinou na sliznici v ústech, v tělních dutinách, žaludku, poševní dutině a zejména ve střevech. Formou bolestivosti a tuhnutí však mohou postihnout i klouby a svaly. Nebezpečné jsou i odumřelé kvasinkové buňky: vytvářejí toxiny a okyselují krev a tělní tekutiny. Tělo na to reaguje mnoha různými způsoby, nejčastěji snadnou unavitelností, ospalostí, vyčerpaností a sníženou účinností obranných akcí organismu. Mezi nejúčinnější přírodní protikvasinkové prostředky patří česnek, pórek, zvláště jeho kořenový systém, Tea tree oil, včelí propolis, aloe vera, čaj Lapacho (=kůra stromu Iperoxo, Jižní Amerika), Chlorella