Zelené potraviny a imunitní systém

Mladý ječmenKdysi jsem slyšela vtip, že neléčená chřipka trvá týden a léčená sedm dní..

Tehdy mi to připadalo vtipné a tak nějak mi z toho vyplývalo, že chřipku není třeba nijak léčit. Časem jsem ale četla, že chřipka v zemích s východní medicínou, trvá zhruba dva dny.

Tuto informaci jsem četla v období, kdy jsem se teprve začítala do prvních knih o východní medicíně a ajurvédě.
Také jsem se tam dočetla informaci, která byla ve velkém rozporu s výše uvedeným vtipem. A to, že ve východní medicíně takovou chřipku, či virózu lidé léčí. Jakmile se objeví první příznaky, zalehnou do postele, dají si půst, detoxikují tělo a pijí hodně tekutin. To dělají dva dny a třetí den jsou zpět v plném výkonu. A také, že stabilně udržují imunitu svého těla.

Když jsem se nad tím zamyslela, došla mi jistá  souvislost. Přesně toto dělal náš pes, když mu bylo zle, polehával a nejedl. Případně jedl trávu a pak zvracel (že by detoxikace?). 

Došlo mi, že vlastně jen stačí sledovat a napodobovat zvířata a jejich instinkty.

nemocJen my sami víme, jak vypadá náš jídelníček a životní styl vůbec. Když vidíme, co máme denně na talíři a v jakém kalupu jíme a žijeme, taky jistě tušíme, co to asi dělá s naší imunitou. A chřipka (klasická, či střevní) nás přepadne tak trochu "jako na potvoru" zrovna v tom největším kalupu. Jenomže ono to není "jako na potvoru", ale "právě proto". V době největšího stresu jde naše imunita do kritického bodu nejen pro ten samotný stres, ale také pro to, že čím větší spěch, tím horší jídlo - rychle bageta do ruky, párek v rohlíku, nebo něco jiného co nám nabízí "rychlé okénko".. a co si budeme povídat, banán ani paprika to není.

Nedělám si iluze o tom, že silný imunitní systém  funguje jako ochranné vajíčko, od kterého se bacily odrazí, jak se ukazuje v jedné reklamě.. Bacil, či virus naším tělem prostě projde, tomu se nedá zabránit. Ale už záleží na připravenosti našeho imunitního systému, jestli se z virem popere za 2 dny, nebo za 7 dní.

Mě se po mnoha letech podařilo docílit toho, že se mi chřipka buď vyhne úplně (i přes to, že ke mně příjde občas zřetelně nachlazený klient), nebo když už pod nějakým tlakem nemoc propukne, proležím den a půl a třetí mohu jít do práce. Svůj podíl na tom má jistě fakt, že na kvalitní stravu kladu celkem důraz, a prohřešky kompenzuji užíváním Zelených potravin GW - ječmen a chlorellu už od r. 2011 pravidelně bez přestávky.

Kdysi mi kamarádka říkala, když jsem byla nemocná s každou chřipkou mých dětí, ať si koupím Wobenzym.. mě se zdál drahý.
A drahý se mi zdá i dnes. Mladý ječmen GW obsahuje skoro třikrát tolik léčivých enzymů a stojí třetinu toho, co Wobenzym. Není synteticky vyrobený (100% šťáva z Mladého ječmene), a hlavně obsahuje všechny ty synergicky působící "propojovací prvky", které věda neumí vyrobit, protože většinou ani neví, k čemu v rostlině jsou a říká jim "balast". Mladý ječmen je pro mně "ta tráva", co vždycky jedl náš pes v době nemoci.

A protože když je člověku zle, musí nejen "to dobré dovnitř" (enzymy), ale také "to špatné ven" (detoxikace), používám také Chlorellu pirenoidozu GW. Protože Chlorella GW na sebe váže nežádoucí látky a ty umí z těla bezpečně odvézt, mému tělu i při nemoci uleví, když v něm tako uklidím. Moje imunita se nemusí trápit s likvidací toxinů a jedů a má tedy čas na boj s virem. Navíc protizánětlivé a odkyselující působení chlorelly udrží mé tělo pod kontrolou, že to tzv. "nesedne na průdušky" a nevznikne zbytečně vleklý zánět. Pokud jde o chřipku střevní (kterou jsem mimochodem neměla celé ty roky užívání Zelených potravin), pak pomůže chlorella rozmnožit právě tu pozitivní mikrofloru ve střevech - čím víc pozitivní mikroflóry, tím méně místa zbývá na tu špatnou. :).

Výraznější zvýšení imunity většina lidí pocítí už třetí měsíc užívání Zelených potravin GW. Buď tím, že toho "chytnou méně", než vloni, nebo tím, že pokud onemocní, průběh nemoci bude výrazně lehčí, či kratší. Po půl roce už to pozná prakticky každý. Dokonce i autoimuntní nemoci již po půl roce povětšinu ustoupí. 

Proto doporučuji začít s přípravou na zimu už na konci prázdnin, aby v listopadu již bylo vystaráno. :)

Více o působení zelených potravin se dočtete zde..